APIE BASILUR UVA


Ar jums patinka juodas šokoladas? Patikėk manimi, tai labai aktualus klausimas šiai Basilur Uva arbatos apžvalgai! Man patinka išbandyti vienos kilmės arbatas, nes tikrai galima užfiksuoti

natūralias arbatos skonio natas iš to konkretaus regiono.

Šri Lankos Uvos regionas (taip pat žinomas kaip Ceilonas) yra labai išskirtinis ir gana skanus. Žemiau pateiktoje išsamioje apžvalgoje pateiksiu jums idėją, ko tikėtis iš šios sočios juodosios arbatos ir mano mėgstamiausio būdo ją užvirinti. 

 

  • Arbata

Vienos kilmės juodoji arbata iš Uva regiono Šri Lankoje (Ceilonas)

  • Skonis

Sodri ir soti juodoji arbata su karčiomis, tamsiomis ir sodriomis natomis

Tai labai karti arbata, bet tai yra jos žavesys! Aš jį pavadinau juoduoju arbatos šokoladu, nes jis toks sodrus, tamsus ir sotus. Jums patiks ši arbata su šlakeliu pieno. 

 

  • Tipas

Pažymėtas popierinis filtro arbatos maišelis

  • Arbata

Juodoji arbata

  • Kilmė

Uva, Šri Lanka

  • Skonio natos

Karčios, tamsaus šokolado, sočios, šildančios, sodrios

  • Aromatas

Sodrus, taninų, žemiškas, žievės, rudeninių lapų, šiek tiek salyklo

  • Pienas arba citrina

Pienas ir cukrus, jei norite

 

Pradinis šios arbatos aromatas yra tikras malonumas. Įkvėpus džiovintų lapų aromato, išryškėja sodrios tanino natos su beveik žemišku aromatu. Medžių žievė ir ką tik nukritę lapai taip pat sukasi aplinkui. Tai tarsi ilgas pasivaikščiojimas rudens dieną.

Ir skonis.

Jis neabejotinai kartokas nuo pirmo gurkšnio iki paskutinio, tačiau tai viena iš tų retų arbatų, kurių kartumas yra tobulas! 

Geriausias būdas paaiškinti, kaip veikia kartumas, yra palyginti Basilur Uva arbatą su juoduoju šokoladu. Jis dekadentiškas ir kvapnus, tiek kartaus, tiek slegiantis.

Man labai patiko gerti šią arbatą. 

 

                                                                       Kaip paruošti UVA arbatą

 

Šią arbatą užplikau vos 3 minutes vos užvirus vandeniui (apie ~95°C), nors Basilur rekomenduoja 3–5 minutes.

Po 3 minučių buvo pakankamai tamsios spalvos, kad būtų galima įpilti pieno – virkite iki 5 minučių, jei tikrai norite pasiekti WOW efekto!

Šios apžvalgos tikslais paragauti šios arbatos be pieno, vėliau grįžau ir išbandžiau su pienu. Galų gale man labiau patinka su nedideliu kiekiu pieno, siekiant sumažinti kartumą (5 min variantas). Jei norite, taip pat galite pridėti šaukštą cukraus.

Tai viena iš tų arbatų, kuri puikiai dera su keliais sausainiais po pietų. :)

 

 

                                                      Kodėl Basilur Šri Lankos Leaf of Ceylon serija? 

 

Jau daugelį metų geriu Basilur arbatas – man patinka jų arbatų kokybė ir pakuotė. Jų mišiniai tapo legendiniais mano tinklaraštyje ir dabar, kai gilinuosi į jų vienintelės kilmės pasiūlymus, esu sužavėtas.

Basilur Uva yra 4 skirtingų arbatų surinkimo dėžutės „Leaf of Ceylon“ dalis. 

https://www.gurmanukava.lt/juodoji-ir-zalioji-arbata-pakeliais-rinkinys-basilur-leaf-of-ceylon-black-green-tea-assorted-40-en 

 

Šios vienos kilmės arbatos arba (Single Origin) labai įdomios, kaip ji skiriasi nuo kitų vienos kilmės arbatų, kurias bandžiau iš Uvos regiono. 

Arbatos prekeiviai šio regiono arbatas dažnai apibūdina kaip išskirtines, charakteringas, drąsias ir aštrias – todėl Basilur Uva tikrai tinka. 

               

                                                                                                        Santrauka

Labai rekomenduoju išbandyti šią arbatą. Kartu su Uva galite išbandyti tris kitas Ceilono arbatas, todėl bent vieną iš jų tikrai pamilsite. 

Štai nuorodos Leaf of Ceylon serijai. 

 

UVA DIMBULA NUWARA ELYJA RINKINYS LEAF OF CEYLON UVA 100 pak.

 




Jūsų kavos ir arbatos entuziastas. 

Aleksandras


 

 

 

 

  • Prenumeruok ir laimėk

    Informacija